Kauppatie 48, 61850 Kauhajoki as
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Kymppitalliin saat suojaan niin autot, polkupyörät, harrastevälineet kuin keskeneräiset projektisikin. Perusmalliston autotalleissa on aina mukana myös varasto, johon mahtuu hyvin niin sukset kuin puutarhavälineetkin. Mikäli tarvitset enemmän tilaa on autotallia ja varastoa helppo laajentaa.

Autokatos näyttää pihapiirissä kevyemmältä kuin autotalli.  Myös autokatos saadaan suunniteltua pihapiiriin sopivaksi valitsemalla verhous ja katemateriaali päärakennuksen mukaan.

Autokatos voi olla molemmilta seiniltään umpinainen, mikäli tarvitaan hyvää suojaa esim. lumelta ja tuulelta. Umpinaiseen autokatokseen on mahdollista lisätä ikkunoita tuomaan valoa, sekä tarvittaessa kulkuaukko.

Mikäli halutaan avonaisempaa autokatosta, on autokatokseen on mahdollista valmistaa toinen sivu pilareilla tai ns. avoimena rankaseinänä, joihin molempiin on mahdollista laittaa koristerimoitus. Koristerimoituksella saadaan autokatoksen ulkonäköä kevennettyä yhä enemmän.

Myös autokatoksen elementtejä on mahdollista korottaa, mikäli autokatoksessa halutaan säilyttää korkeampaa kulkuneuvoa esim. asuntoautoa, -vaunua tai traktoria. Autokatosta suurentamalla saadaan suojaan myös polkupyörät, mopot tai peräkärry.

Kymppitallit toimittaa myös usean auton katoksia rivitaloille. Myös autokatoksiin on mahdollista valita pulpettikatto, jolloin ei tarvitse huolehtia lumien putoamisesta katoksen sisäänajon eteen.

Autokatosta suunniteltaessa olisi hyvä miettiä myös mahdollisia latauspisteiden paikkoja, vaikka tarve niille tulisikin myöhemmin.

Ota yhteyttä ja tilaa omasi tänään!

Lue lisää

Perinteiset autokatokset


Autokatokset ovat erittäin tärkeitä, sillä ne tarjoavat suojan säältä, kuten sateelta ja lumelta, sekä suojaavat autoa myös UV-säteilyltä ja likaantumiselta. Ne ovat erityisen hyödyllisiä, jos asut alueella, jolla sataa paljon tai jossa on kova UV-säteily. Autokatokset ovat myös erinomainen ratkaisu, jos sinulla on rajallinen parkkipaikka ja haluat suojata autosi ulkopuolelta.

Kymppitalli tarjoaa erilaisia autokatoksia ja -talleja eri tarpeisiin. Meidän perusmallistossa on aina varasto, johon mahtuu esimerkiksi sukset ja puutarhavälineet. Jos tarvitset enemmän tilaa, on autotallia ja varastoa helppo laajentaa. Tarjoamme myös mahdollisuuden räätälöidä autotalli tai -katos tarpeidesi mukaan. Esimerkiksi ikkunamoduli, ovimoduli tai seinämoduli voidaan lisätä tai poistaa tarpeen mukaan.

Autokatokset ovat myös erittäin kestäviä ja kestävät hyvin erilaisia sääolosuhteita. Ne voidaan valmistaa erilaisista materiaaleista, kuten puusta, metallista tai komposiitista, ja niiden värit ja muodot voidaan valita oman maun mukaan.

Jos olet harkitsemassa autokatoksen hankkimista, suosittelemme ottamaan yhteyttä Kymppitalliin. He auttavat sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan autokatoksen ja tarjoavat erinomaista asiakaspalvelua kaikessa, mitä tarvitset.


Autokatokset Suomessa

Suomen olosuhteet ovat haastavia auton suojaamisessa. Talvella lumisateet, jäät ja kova pakkanen vaativat autokatokselta erityistä kestävyyttä ja luotettavuutta. Kesällä taas, auringonpaiste ja kuuma sää vaativat autokatokselta suojaa UV-säteilyltä ja lämmöltä.

Meillä on kokemusta ja tietoa Suomen erilaisista sääolosuhteista, ja olemme erittäin tietoisia siitä, mitä autokatoksessa tulee olla, jotta se kestää Suomen vaihtelevat sääolosuhteet. Käytämme vain laadukkaita ja kestäviä materiaaleja, jotta autokatoksestamme tulee luotettava ja kestävä.

Miksi valita autokatos?

Autokatos on parempi vaihtoehto kuin autotalli, jos tarvitset vain perus suojan ajoneuvoillesi esimerkiksi sateelta tai auringolta. Autokatokset ovat yleensä rakennettu yksinkertaisemmilla ja kevyemmilla rakenteilla kuin autotallit, joten ne ovat edullisempia ja helpompia rakentaa. Autokatoksessa ei yleensä ole lisätilaa varastoinnille tai harrastustiloille, joten se on parempi vaihtoehto vain ajoneuvojen suojaamiseen.

Autokatoksia voidaan myös rakentaa pieneen tilaan, joka ei mahdollista autotallin rakentamista. Jos esimerkiksi talon pihassa ei ole tarpeeksi tilaa autotallille, mutta tarvitset suojan ajoneuvoillesi, autokatos on hyvä vaihtoehto. Autokatoksessa ei myöskään tarvitse huolehtia lattian tai seinien eristyksestä, kun taas autotallissa eristäminen on välttämätöntä.

 

Autokatoksen hinta

Autokatoksen hinta muodostuu useista tekijöistä, jotka vaikuttavat sen laatuun, kestävyyteen ja toiminnallisuuteen. Näitä tekijöitä ovat muun muassa käytettävät materiaalit, rakenteet, koko, kattotyyppi, varusteet ja valinnaiset lisäosat. Laadukkaat materiaalit ja rakenteet voivat vaikuttaa autokatoksen hintaan, mutta ne tarjoavat myös paremman suojan ajoneuvoillesi ja pitkäikäisen ratkaisun säilytystarpeisiisi.

Panostaminen autokatoksen laatuun on tärkeää, sillä se voi säästää kustannuksia pitkällä aikavälillä. Hyvälaatuinen autokatos kestää paremmin erilaisia sääolosuhteita, kuten sateita, tuulia ja lumikuormaa, mikä voi vähentää huoltotarvetta ja korjauskustannuksia. Lisäksi laadukas autokatos voi pidentää ajoneuvojen käyttöikää ja säilyttää niiden arvoa, koska niitä suojataan tehokkaasti ulkoisilta tekijöiltä.

Kymppitallit tarjoaa laajan valikoiman autokatoksia eri hintaluokissa, jotta jokainen asiakas voi löytää itselleen sopivan ratkaisun. Halvimmat autokatoksemme ovat saatavilla 7 990,00 € hintaan, kun taas laajemmat ja monipuolisemmat ratkaisut voivat maksaa aina 19 470,00 € asti. Tämä hintahaarukka mahdollistaa sen, että voit valita autokatoksen, joka sopii budjettiisi ja tarpeisiisi.

On tärkeää huomata, että autokatoksen hinta ei ole ainoa tekijä, joka kannattaa ottaa huomioon valintaprosessissa. Laadun ja toimivuuden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi autokatoksen ulkonäköön, jotta se sopii ympäristöönsä ja täyttää mahdolliset rakennusmääräykset. Myös asennuksen helppous ja mahdolliset huoltotarpeet ovat tärkeitä seikkoja, jotka vaikuttavat kokonaiskustannuksiin ja käyttömukavuuteen. Kymppitallien autokatokset toimitetaan elementteinä eikä irrallisina puutavaroina. Tämä säästää huomattavasti aikaa rakennusvaiheessa. Kymppitallit auttaa sinua löytämään juuri sinulle sopivan autokatoksen, joka tarjoaa parhaan mahdollisen suojan ajoneuvoillesi ja täyttää kaikki toiveesi laadusta, ulkonäöstä ja toiminnallisuudesta.

Autokatosten eri tyypit

Autokatokset voidaan jakaa eri tyyppeihin niiden rakenteen ja toiminnallisuuden perusteella. Tässä ovat yleisimmät autokatostyypit:

  1. Yksittäinen autokatos: Tämä autokatosmalli sopii yhdelle autolle ja on ihanteellinen pienille tonteille tai perheille, joilla on vain yksi ajoneuvo.

  2. Kaksipaikkainen autokatos: Suunniteltu kahdelle autolle, tämä autokatos on erinomainen valinta perheille, joilla on useampi ajoneuvo tai halu tarjota suojaa vieraiden autoille.

  3. Autokatos, jossa on varastotila: Tämä malli sisältää sekä autokatoksen että erillisen varastotilan, joka sopii esimerkiksi työkalujen, polkupyörien tai puutarhatarvikkeiden säilytykseen.

  4. Autokatos ja autotalli yhdistettynä: Tässä mallissa autokatos ja autotalli on yhdistetty yhdeksi rakennukseksi, mikä tarjoaa parhaan suojan ajoneuvoillesi ja lisätilaa esimerkiksi harrastusvälineille.

 

Miten valita oikea autokatos?

Seuraavat vinkit auttavat sinua valitsemaan itsellesi sopivan autokatoksen:

  1. Tarpeet ja toiveet: Mieti, kuinka monta autoa sinulla on ja tarvitsetko lisätilaa esimerkiksi varastointiin tai harrastuksiin. Tämä auttaa sinua päättämään, millainen autokatos sopii parhaiten tarpeisiisi.

  2. Tontin koko ja sijainti: Valitse autokatos, joka sopii tonttisi kokoon ja muotoon. Huomioi myös rakennusmääräykset ja naapuruston yleinen ilme. Jos asut esimerkiksi pientaloalueella, voi olla tärkeää valita autokatos, joka sopii ympäristöön ja naapuruston rakennustyyliin.

  3. Materiaalit ja rakenteet: Materiaalit ja rakenteet: Meidän valikoimassamme autokatokset valmistetaan puusta, joka on kestävä ja ympäristöystävällinen materiaali. Puu sopii erinomaisesti paikallisiin sääolosuhteisiin ja on helppo huoltaa. Puurakenteiset autokatokset tarjoavat lämpimän ja luonnollisen ulkonäön, joka sulautuu hyvin ympäristöönsä. Myös rakenteelliset ratkaisut, kuten kattotyypit ja seinämateriaalit, vaikuttavat autokatoksen ulkonäköön ja toimivuuteen. Valitsemalla puurakenteisen autokatoksen, voit olla varma sen kestävyydestä ja ajattomasta tyylistä.

  4. Budjetti: Mieti, kuinka paljon olet valmis investoimaan autokatokseen. Laadukkaat materiaalit ja rakenteet voivat olla kalliimpia, mutta ne tarjoavat paremman suojan ajoneuvoillesi ja kestävät pidempään. Vertaile eri mallivaihtoehtoja ja niiden hintoja löytääksesi parhaan ratkaisun budjettiisi.

  5. Asennus ja huolto: Onko sinulla aikaa ja taitoa rakentaa autokatos itse, vai haluatko valmiin ratkaisun? Kymppitallit tarjoaa autotallipaketteja myös harkon päältä ylöspäin asennettuna, jolloin vain perustukset ja viimeistelytyöt jää itselle hoidettavaksi. Näin säästää huomattavasti aikaa.


Autokatoksen korkeuden muokkaaminen

Autokatoksen elementtien korottaminen on erinomainen tapa varmistaa, että autokatoksessa voidaan säilyttää korkeampia kulkuneuvoja, kuten asuntoautoja, asuntovaunuja tai traktoreita. Saman katon alla myös polkupyörät, mopot ja peräkärryt saadaan kätevästi suojattua sääolosuhteilta. Korotettu autokatos tarjoaa monipuolisen säilytystilan, joka voidaan räätälöidä omien tarpeiden mukaan. Tämä mahdollistaa erilaisten kulkuneuvojen ja välineiden säilytyksen samassa tilassa, mikä voi säästää tilaa pihalla ja lisätä kiinteistön arvoa. Autokatoksen korottaminen on joustava ja toimiva ratkaisu, joka mukautuu erilaisten kulkuneuvojen ja säilytystarpeiden mukaan pitkällä aikavälillä. 

Ratkaisuja rivitalojen autokatoksiin

Kymppitallit on erikoistunut toimittamaan usean auton katoksia rivitaloille, jolloin ne tarjoavat suojan useammalle ajoneuvolle samassa rakennuksessa. Myös rivitalojen autokatoksiin on mahdollista valita esimerkiksi pulpettikatto, joka estää lumen putoamista katoksen sisäänajon eteen. Pulpettikattoisen autokatoksen ansiosta asukkaiden ei tarvitse huolehtia lumitöistä yhtä paljoa kuin perinteisen harjakattoisen autokatoksen kohdalla. Tämä parantaa asumismukavuutta ja vähentää talvikauden huoltotöiden tarvetta. 

Suunnittele tulevaisuuteen: Latauspisteet autokatoksessa

Autokatosta suunniteltaessa kannattaa ottaa huomioon myös mahdolliset latauspisteiden tarpeet tulevaisuudessa. Vaikka sähköautojen latauspisteitä ei vielä tarvitsisi, on järkevää varautua niiden asentamiseen jo autokatoksen suunnitteluvaiheessa. Näin voit säästää aikaa ja kustannuksia, kun päätät hankkia sähköauton tai lataushybridin tulevaisuudessa. Latauspisteiden suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon niiden sijainti, kaapelointi ja energiansyöttö, jotta ne voidaan asentaa helposti ja turvallisesti. Latauspisteiden ennakoiva suunnittelu lisää autokatoksen toiminnallisuutta ja kestävyyttä, minkä ansiosta se pystyy vastaamaan tulevaisuuden energiatarpeisiin ja edistämään kestävää liikennettä.

Latauspisteitä voidaan sijoittaa esimerkiksi autokatoksen seinien läheisyyteen tai erillisiin lataustolppiin, joiden avulla useampi auto voi ladata samanaikaisesti. Tämä voi olla erityisen tärkeää rivitalojen yhteydessä, jossa useammalla asukkaalla voi olla sähköautoja tai lataushybridejä. Huomioimalla latauspisteet jo suunnitteluvaiheessa voit varmistaa, että autokatoksesi pysyy toimivana ja ajantasaisena myös tulevaisuudessa, kun sähköautojen määrä kasvaa. 

Kymppitallien autokatokset

Kymppitallit tarjoaa laadukkaita autokatoksia kaikenlaisiin tarpeisiin. Suunnittelemme ja rakennamme autokatoksia erittäin korkeatasoisella ammattitaidolla ja huolellisuudella. Käytämme vain parhaita materiaaleja, jotta autokatokset ovat kestäviä ja kestävät Suomen vaihtelevat sääolosuhteet.

Autokatokset ovat erittäin käytännöllisiä, sillä ne suojaavat autoa sekä sateelta että auringonpaisteelta, ja niillä on myös mahdollisuus säilyttää esimerkiksi varaosat tai välineet turvassa. Autokatokset ovat myös erittäin esteettisiä, ja ne sopivat täydellisesti erilaisiin rakennuksiin ja ympäristöihin.

Tarjoamme erilaisia malleja ja vaihtoehtoja autokatoksille, jotta asiakkaamme löytävät juuri heidän tarpeisiinsa sopivan ratkaisun. Meillä on myös mahdollisuus räätälöidä autokatokset täysin asiakkaan toiveiden mukaan.

Olemme erittäin ammattitaitoisia ja kokenut rakennusfirma, ja meillä on vuosien kokemus autokatosten suunnittelusta ja rakentamisesta.

Jos olet kiinnostunut laadukkaasta autokatoksesta, ota meihin yhteyttä ja pyydä tarjous. Olemme mielellämme auttamassa sinua löytämään juuri sinulle sopivan ratkaisun.